WSZYSTKO ROBICIE NA WłASNA ODPOWIEDZIALNOSC.NIEUMIEJETNE MIESZANIE W TELEFONIE MOZE PROWADZIC DO USZKODZENIA APARATU. AUTOR NIE PONOSI ZADNYCH ODPOWIEDZIALNOSCI W ZWIAZKU Z EWENTUALNYMI SZKODAMI.
Nie wolno używać backupów z innych telefonów bo telefon może sie popsuć.
1.Uruchamiamy program i podłączamy telefon. Flash backup tel wł. boot loaderem.
2.Przechodzimy do zakładki Setup. Tam wybieramy ścieżkę gdzie zapisywane będą nasze backup'y.
3.Możemy tutaj zaznaczyć opcje Disable backup compression... - spowoduje to że utworzony backup nie będzie skompresowany (będzie zajmował 32 MB i będzie w postaci pliku .bin). Z listy Backup mode wybieramy rodzaj backupa: Full backup - pełny backup telefonu, PDS Backup, Boot Loader Backup lub własny zakres pamięci telefonu. W przypadku pełnego backupu wybieramy rozmiar pliku (Motorola E398 ma 32 MB), natomiast w przypadku wybierania własnego zakresu podajemy go. Klikamy Create i czekamy na zakończenie zgrywania.
***Za pomoc w pisaniu tekstu podziękowania dla krystian.22***
_________________ Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
Sieć: Plus GSM
Model telefonu: E398@E1
Soft: MotoZeus_v2_by_Marcin
Adena: 0
Wysłany: 2006-10-13, 14:55
siemka mam pytanko jak wchodze w tryb bootloader to FlashBackup v 2.55 nie widzi komy... tylko potem win xp szuka sterow zeby zainstalowac... mam wskazac lokalizacje PST czy co
[ Dodano: 2006-10-13, 15:09 ]
ok juz mam przy wlaczonym to sie robi automatcznie przechodzi w tryb bootloader
_________________ \../(*_*)\../ MuzaJest Bogiem,TechnoNałogiem, BassPodstawą, a ImprezaDobrąZabawą=)\../(*_*)\../
witam mam zrobionego backupa ale nie chce sie wlaczyc flash mod , wszystko przebiegalo to tak ,wgralem pierw nowego softa 42 r for all (e1) wsztko chodzilo dobrze ale jak wiadomo ten soft jest po rosyjsku pozniej wgralem mnstera Darkness (czy jakos tak) tez wszstko bylo dobrze ale po w graniu softa 42r nie bylo w multimediach mixera i jest jedno pole wolne :/ wiec myslalem zeby wgrac flexa no i wgralem flex ery bez sim locka ale jak go zrobilem to nie moge przywrocic backupa pisze ze przelacza sie na switching flash mode i po chwili tlefon nie reaguje widac caly czas menu a flash znika
[ Dodano: 2006-11-13, 18:14 ]
Na szczescie problem zostal juz rozwiazany
KMW Obserwator
Sieć: Era
Model telefonu: motka E398
Wysłany: 2006-12-14, 21:37
Witam
Daje by zrzucał mi Backup'a na fonie wyskakuje bootloader i jakieś dane na temat usb baterii itp. I nagle motka mi sie rozłancza programik jej nie widzi i sie odłancza od kompa :/ Jak ją podłąnczam do kompa to nie rozłancza sie przez 15 minut ale jak tylko zacze robić backup'a to odrazu sie rozłąncza
Jaki moze byctego powód??
//porawiłem twój tekst, następnym razem nie pisz tekstu w kolorze, na dodatek tak "rażącym" w oczy//Damian_8911
Ostatnio zmieniony przez Damian_8911 2006-12-14, 22:30, w całości zmieniany 1 raz
Soft: MotoZeus v. 2
Wiek: 21 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 22 Skąd: Swarzędz k. Poznania
Wysłany: 2007-01-02, 21:07
Cytat:
człowieku wez czytaj troche jest taki artykuł jak łączenie motki z komputerem tam jest jasno napisane, ze ma byc dane/fax
tak wiec 'czlowieku' czytalem, jak mowielm zanim cos napisze czytam - moze moje pytania sa dla ciebie i nie tylko dziwne jakies ale nie mialem z tym do czynienia, a to forum jest jakeis takie...chaotyczne
mam jako dane/fax i zmienilem wszystko w rejestrze - kilkukrotnie spytal mi sie o stery i podalem mu za kazdym razem te samo lokalizacje do pst - kilkurtotnie wyskoczyloi ze cos sie tam zainstalowalo - teraz znow mi jej nei widzi jak cos wyjdzie to napisze, jak nie to tez, tyle ze bede pytal
Sieć: Plus GSM
Model telefonu: E398@ROKR E1
Soft: /\/\otoVista 5
Wiek: 21 Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 1093 Piwa: 22/1 Skąd: ja Cię znam? ;)
Adena: 499
Wysłany: 2007-01-02, 21:16
no ale jeżeli nie chce ci sie połączyc to logiczne ze czytasz w pierwszej kolejności artykuł na temat łączenia się. Jeśli chcesz wgrywac softa a wgrałes juz stery to podłącz ją, włącz backupa i odpal w trybie bootloadera # + * + czerwona słuchawka i wtedy w dolnym rogu we flashbackup powinno być phone is connected.
Soft: MotoZeus v. 2
Wiek: 21 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 22 Skąd: Swarzędz k. Poznania
Wysłany: 2007-01-02, 21:48
i takoby jakoby teraz sie zrobilo jasniej, bo niegdzie nie bylo napisane jak i co dokaldnie zrobic - na tym polega ten 'chaos' - sprawdze niebawem i napisze czy poskutkowalo
ps. nie, nie wszystko jest logiczne - jak dostajesz zadanie z matmy napewno nei wiesz jak sie za to zabrac, po wyliczeniu kilku/kilkunastu tez stwierdzasz ze to logiczne i dziwisz sie ze inny, co licza to dopiero teraz tego nie kapuja - sorka za szkolne porownanie, ale zrozumiesz je pewnie
A ja mam całkiem inny problem przy robieniu backup'a po pewnej chwili motka wyłacza sie mam pełna baterie i przystawiony na dane/fax
I niemozna wykonac pełnego backup'a
Sieć: Play
Model telefonu: e71
Soft: hack s60
Karta pamięci: 6gb
Wiek: 19 Dołączył: 24 Lis 2006 Posty: 913 Piwa: 63/4 Skąd: CHorzów
Adena: 696
Wysłany: 2007-01-10, 20:08
Witam
Daje by zrzucał mi Backup'a na fonie wyskakuje bootloader i jakieś dane na temat usb baterii itp. I nagle motka mi sie rozłancza programik jej nie widzi i sie odłancza od kompa :/ Jak ją podłąnczam do kompa to nie rozłancza sie przez 15 minut ale jak tylko zacze robić backup'a to odrazu sie rozłąncza
Jaki moze byctego powód?? pomuszcie bo mam to samo
[ Dodano: 2007-01-10, 20:10 ]
ale na skin manie dział wszystko ok
A ja mam maly problem. Mam kabel, program. Wlanczam fona na boot loader podlanczam pod kompa i wykrywa komp ze cos s flesh i chce jakies sterowniki. Jak anuluje i odpale program to niewidzi fona. Jakie to maja byc stery jak cos
Sieć: Heyah
Model telefonu: Motorola E1
Soft: oryginał e1
Karta pamięci: 64 mb ;p
Wysłany: 2007-03-16, 21:32
Nie. BL chodzi przez chwila a gdy wlaczam create to słychac odłączenie urządzenia i jest please wait i tyle. Komprter bardzo wolno chodzi. A i czy jest jakiś inny sposób żebym miał ją po polsku?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum