Sieć: Era
Model telefonu: Nokia 6300
Soft: standard
Karta pamięci: 512 MB
Wiek: 20 Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 1119 Piwa: 140/6 Skąd: Chełm
Adena: 572
Wysłany: 2006-08-31, 17:15 Tworzenie backupa listy telefonów
WSZYSTKO ROBICE NA SWOJA ODPOWIEDZIALNOćą. TRZEBA PAMIETAą, ŻE TAKA OPERACJA MOŻE SIę NIE UDAą CO GROZI ZAPSUCIEM TELEFONU. WSZYSTKIE ZMIANY W SOFCIE ROWNAJĄ SIę UTRACIE GWARANCJI. ZA EWENTUALNE SZKODY NIE PONOSZę ŻADNYCH ODPOWIEDZIALNOćCI.
Każdy kto ma dużo numerów telefonów lub chce wgrywać nowy soft powinien sobie zrobić sobie „backupa” ksiązki telefonicznej. W łatwy sposób zaprezentuję tutaj jak takiego czegoś można dokonać.
1. Potrzebujemy programu PST (znajdziemy go w dziale Pobieralnia).
2. Trzeba najpierw zapoznać się z tekstem „Łączenie się motki z komputerem przez USB”
3. Włączamy program. Wybieramy w menu File wybieramy NEW.
4. W okienku które się otworzy wybieramy Phone Book File.
5. Potem z menu Phone wybieramy Read.
6. Teraz program kopiuje liste telefonów.
7. Po skończeniu zamykamy okienko.
8. Bierzemy save i już mamy książkę adresową zapisaną na dysku.
Jeżeli macie jakiś numer nazwany np. Słonik to przed zgraniem listy na dysk wszystkie takie nazwy pozmieniajcie tak aby nie miały polskich znaków.
_________________ Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
Sieć: Plus GSM
Model telefonu: @e1
Soft: scorpio
Wiek: 26 Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 17 Skąd: Nowy Sącz/Tarnów
Adena: 0
Wysłany: 2006-10-24, 17:14
a ja mam mały problem z tym gdyż w momencie kiedy program próbuje kopiować książkę wyskakuje błąd "read failed, power cycle phone!" no i nie moge zrobić backupa a nie chce mi sie ręcznie książki przepisywać
_________________ jestem tu nowy więc prosze o wyrozumiałość
Model telefonu: E398@E1
Soft: MotoZeus v. 2
Wiek: 21 Dołączył: 01 Sty 2007 Posty: 22 Skąd: Swarzędz k. Poznania
Adena: 0
Wysłany: 2007-01-02, 22:23
no odbra mam taki sam problem jak jarki - podczas zwalania ksiazki pojawia mi sie ten sam komunikat...
coby nie bylo dodam ze udalo mi sie zrobic backupa juz, jak podlacze motke do kabelka usb w trybie 'karty' - widzi ja bez problemu, kiedy jednak proboje ja podlaczyc w trybie 'dane/fax', komputer ni moze rozpoznac urzodzenia, pomio tego ze w rejestrze juz swoje zrobilem, stery zainstalowalem...
jak to moze powinienem robic i czy robie to poprawnie? probowalem kilku kombinacj: pod boot loaderem i bez, w trybie 'karty' i 'danych' - i wciaz ten sam komunikat jestem juz blisko, bo backup zrobiony, co dalej...
Model telefonu: Nokia 6300
Soft: standard
Karta pamięci: 512 MB
Wiek: 20 Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 1119 Piwa: 140/6 Skąd: Chełm
Adena: 572
Wysłany: 2007-01-03, 13:49
Moze spróbuj ściągnąc inną wersję PST, ja sie z tym problemem nie spotkałem u mnie, ale weim ze czasem to musze naprawde dużo razy próbowac wgrac listę numerów zamnim sie uda :/
_________________ Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
Ludki, jak wam wyskakuje ten błąd to zwykle pomaga wypinka kabelka, wyciągnięcie bateri, i po kłopocie.
Pamiętać należy, ażeby w telefonie naszym, na dane/fax połączenie ustawione było :]
PS: przepraszam że wygrzebuje stary temat, ale niektórym może pomogę :]
EDIT by OL3K \\ Może i pomoże a ostatni post był napisany ponad pół roku temu Nie przywracaj starych tematów.
Ostatnio zmieniony przez OL3K 2007-07-18, 13:14, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum