Sieć: Era
Model telefonu: Nokia 6300
Soft: standard
Karta pamięci: 512 MB
Wiek: 20 Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 1119 Piwa: 140/6 Skąd: Chełm
Adena: 572
Wysłany: 2006-08-31, 17:10 Wgrywanie softu np. SCORPIO.
WSZYSTKO ROBICE NA SWOJA ODPOWIEDZIALNOćą. TRZEBA PAMIETAą, ŻE TAKA OPERACJA MOŻE SIę NIE UDAą CO GROZI ZAPSUCIEM TELEFONU. WSZYSTKIE ZMIANY W SOFCIE ROWNAJĄ SIę UTRACIE GWARANCJI. ZA EWENTUALNE SZKODY NIE PONOSZę ŻADNYCH ODPOWIEDZIALNOćCI.
UWAGA!!! Jeżeli wasz komputer nie wykrywa motki przeczytajcie tekst: Łączenie się motki z komputerem przez USB UWAGA2!!! W punkcie 6. zamiast SCORPIA mozecie wgrać każdy inny monsterek ;]
Aby wgrać sobie soft z Motoroli RORK E1, trzeba zastosować się do podanych wskazówek.
1. Pobieramy programy: FalshBackup i potrzebne softy. Znajdziecie je na tej stronie.
2. Włączamy program FalshBackup.
3. W zakładne „SETUP” ustawiamy ścieżke gdzie znajdzie się utworzony Backup telefonu.
4. Przechodzimy do zakładki „BACKUPS” i gdy telefon jest podłączony wciskamy Create.
5. Po zrobieniu Backupa wchodzimy w zakładkę „FLASHER” i wybieramy najpierw soft z folderu „R373_G_0E.30.42R_for_all”( Do pobrania stąd.). Naciskamy przycisk Flash. Restart telefonu.
6. Teraz dalej zostajemy w zakładce „FLASHER” ustawiamy soft „E1 ROKR _SCORPIO_ by lukasz_h1&slaslu.shx”(Do pobrania stąd.). W tym punkcie możemy rówież wgrać jakiś inny soft np. MotoZeus v2. Naciskamy przycisk Flash. Restartujemy telefonik i gitara gra.
To już wszystko, proszę tylko pamiętać, aby nie usuwać wgranych wraz z softem tapet czy dźwięków bo soft może się zepsuć.
Gdyby się coś stało, bo jak pisałem robicie to na własną odpowiedzialność i wszystko jest możliwe wgrajcie backup, usuńcie wszystkie wgrane gry i skórki i odnieście aparat do serwisu. Powinni wam uznać gwarancję, a jeśli nie macie telefonu na gwarancji może to oznaczać niezły wydatek.
//naprawiłem lineczki// evil_slo
_________________ Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
Sieć: Heyah
Model telefonu: E398@E1
Soft: By BizU 5 0 0
Adena: 0
Wysłany: 2006-10-17, 19:36
czy ta metoda flashowania motki jest sprawdzona bo na innych forach wyczytałem że procedura flashowania programem FalshBackup nie jest stabilna i lubi się wysypać?
Rewil Obserwator
Model telefonu: E398
Wysłany: 2006-10-18, 15:47
Działa THX Evil ;]
[ Dodano: 2006-10-18, 18:15 ]
Działały mi polaczenia i wiem bo sprawdzalem... I nagle po 4 h wyskoczyło mi cos takiego jak tryb dozwolony wiecie co to?? Niemoge dzwonic,,, Jak to naprawic?
piotrekwzg Obserwator
Sieć: Plus GSM
Model telefonu: e398
Wysłany: 2006-10-21, 18:22
Siemka all. Jestem nowy i kilka rzeczy chciałbym sie dowiedziec. Większośc rzeczy rozumiem. TYLKO JAK SIE ROBI BACKUPA TO TEL JEST WłąCZONY BOOT LOADEREM, A JAK SIE WGRYWA SOFTA TO TEZ MA BYC WLACZONY BOOT LOADEREM CZY NORMALNIE. Dziex z gory.
//to ze jestes nowy nie oznacza, żę mozesz łamać kilka zasad w pierwszym poscie//evil_slo
[ Dodano: 2006-10-21, 19:29 ]
A sorki evil_slo. A nie znasz czasami odpowiedzi na moje pytanie. Jak sie tego softa wgrywa to boot loaderem??
Ostatnio zmieniony przez evil_slo 2006-10-21, 18:35, w całości zmieniany 1 raz
jaworek1989 Obserwator
Wysłany: 2006-10-26, 11:53 Nieudane wgranie softu "scorpio". Prosze o pomoc
Witam Wszystkich,
Pojawił mi sie problem przy wrzuceniu softu do E398. Wczoraj załadowałem klientowi taki soft i nie było problemu, dzisiaj kumpel poprosił mnie o wrzucenie takiego samego i....telefon się wyłożył.
Robiłem wszystko FlashBackup-em i wrzucałem pliki "scorpio" według instrukcji "evil_slo"
Najpierw wgrałem pierwszy soft z rosyjskim językiem a potem "scorpio" i fleshowanie zwiesiło sie na ostatnim pliku Digital sign. Odpięłem motkę i juz jej nie odpaliłem. W między czasie telefon się rozładował, ale nie podczas wgrywania.
Teraz nie mogę załadować ponownie tego softu. Zgrałem oczywiście backup przed fleshowaniem, ale również nie chce mi przywrócić go. Telefon wchodzi w tryb serwisowy i łączy się z FlashBackup-em.
Jeśli ktos naprawdę wie o co chodzi lub miał taki sam przypadek proszę o inforcję i pomoc jak postawić słuchawkę. Chodz o to czy jest możliwość wgrania ponownie tego softu tym programem lub przywrócenie backupu. Telefon sie łączy przygotowuje i .."please white". Nic nie wgrywa. Proszę o pomoc
[ Dodano: 2006-11-02, 18:40 ]
evil juz nie trzeba mowic!wgralem scorpiona i mam polskie menu!a jak bym wgral MOTOZEUS V2 to by mi sie znowu menu itp zmienilo,czy tylko pododawalo by mi nowe bajery???
[ Dodano: 2006-11-02, 18:52 ]
evil jak wgram MOTOZEUSA V2 i bede chcial powrucic do SCORPIONA to tylko go musze wgrac tak jak na poczatku go wgrywalem??nie musze jakos resetowac fona??
michailos Obserwator
Wysłany: 2006-11-04, 18:18 reflash??
No tak, znowu wszystko fajnie Scorpio wydaje się easy, ale co jak przy sofcie pisze: tu cytat "E1 Shit 49r Ja też coś wyskrobałem, miałem tego tutaj nie zamieszczać, a może akurat sie komuś spodoba mój "E1 SHIT" na nowym reflashu 49R
flash R373_G_0E.30.42R,
reflash R373_G_0E.30.49R,
flex GIKKLGO000AA0B8.Wgrywać tylko na E398@E1!" Z angielskiego wnioskuje, że flasha trzeba wgrać ponownie (re) mogę prosić o pomoc?? a może ktos ma ten soft ( i 49r)??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum