Wgrywanie skórek do e398.
Odpowiedz do tematu

: Wgrywanie skórek do e398.
PAMIęTAJCIE, ŻE WSZYSTKO ROBICIE NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOćą.

NIEUMIEJęTNE OPEROWANIE TELEFONEM MOŻE GROZIą JEGO USZKODZENIEM LUB UTRATĄ GWARANCJI.

1. Najpierw trzeba się połączyć z komputerem przez USB (sprawdź tekst „Łączenie się motki z komputerem przez USB.”)

2. Musimy posiadać program P2k Commander. Uruchamiamy go i nad prawym okienkiem znajdujemy rozwijany pasek na którym widać wszystkie posiadana dyski. Wybieramy P2k Mobile Phone. Teraz trwać będzie łączenie z telefonem. Gdy się połączy wchodzimy w widoczny folder „a”, potem wybieramy mobile.

3. Teraz jeżeli nazwa katologu w którym znajdują się pliki „abc.dat” „abc1.dat” „abc2.dat” „abc.ski” zmieniamy również na taką samą nazwę. W tym przypadku „abc”.

4. Teraz kopiujemy ten folder do folderu „skins” na telefonie. Najlepiej pusty folder lub stworzyć odpowiedni na telefonie. Każdy plik wgrywać oddzielnie ponieważ program może się zawiesić. Plik(i) z folderu Picture kopiujemy do takiego co ma taką samą nazwę na telefonie. No i na końcu pliki z folderu system na komputerze do tego o nazwie system na telefonie (Opcjonalnie). Tak samo postępujemy z pilikami w folderze audio, o ile taki mamy.

5. Jeżeli dodałeś pliki audio w poprzednim kroku, powinieneś usunąć następujące pliki -

-/a/mobile/audio/MyToneDB.db

-/a/mobile/audio/TempToneDB.db (jeśli te pliki nie będą usunięte to powinieneś tymczasowo wyłączyć dźwięk w swoim telefonie.) Wszystkim niedoświadczonym odradzam wgrywania plików audio.

6. Uruchom telefon ponownie

7. Teraz zostaje tylko zmienić skórkę.

Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.

:
Jest dużo prostrzy sposób. Potrzebny jest program SkiMan. Odpalasz go, podłanczasz fona i czekasz aż pobierze listę skórek które masz na fonie. Aby wgrać nową klikasz na dole INSTAL, a jeśli usunąć zaznaczasz skórkę i DELETE. Gdy instalujemy pojawia nam się okno w którym zaznaczamy właściwości skina (12 ikonowe menu, obraz dzwoniącego na pełnym ekranie, przeglądanie obrazów na pełnym obrazie, itd....).
Po wgraniu skórek wyłanczamy program i restertujemy fon. I cieszymy się nowymi skinami.
Pamiętać należy że nie wszyskie skórki działają 8-)

< http://www.forum.ilusion.prv.pl > cała prawda o ....
Wejdź i zobacz
:
krzychol napisał/a:
Jest dużo prostrzy sposób. Potrzebny jest program SkiMan. Odpalasz go, podłanczasz fona i czekasz aż pobierze listę skórek które masz na fonie. Aby wgrać nową klikasz na dole INSTAL, a jeśli usunąć zaznaczasz skórkę i DELETE. Gdy instalujemy pojawia nam się okno w którym zaznaczamy właściwości skina (12 ikonowe menu, obraz dzwoniącego na pełnym ekranie, przeglądanie obrazów na pełnym obrazie, itd....).
Po wgraniu skórek wyłanczamy program i restertujemy fon. I cieszymy się nowymi skinami.
Pamiętać należy że nie wszyskie skórki działają

Cieszę sie ze dzielisz sie z nami swoja wiedzą, ale poszukaj w artykułach i bedzie tam takie coś opisane. :)

Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.

Gość
:
sorki, dopiero później zauważyłem. możesz moje posy usunąć. Napisałem to bo jeden z użytkowników nie wiedział jak to się robi (pisał na SB)

:
Nie moge znaleść tego programu SkinMan może ktoś podrzuci linka skąd ściagnął.......ten program ;-) zgóry THX :oops:

:
Poszukaj jakiegos tematu w ktorym jest wałkowane ze nie działa ten link i tam jako załącznik jest ten program. A tak w ogołe to mogłes założyć nowy temat w dziale o stronie i forum gadki, ze nie działa link.

:
heh;/ pobrałem Skimana i nie wiem jak go odpalic poprostu nie ma rzadnej ikonki otwierajacej tej program........;/
:-?

:
pobrałeś z błędem. też to miałem. skasuj i jeszcze raz ściągnij. ja mam za to inny problem: włączam IKONKĄ, pokazuje mi sekunde jakieś okienko i wyłącza. czyli progs sie nie odpala...

Praktyka - Jest wtedy gdy wszystko działa, ale nie wiemy dlaczego.
Teoria - Jest wtedy gdy wiemy wszystko, a nic nie działa.
Na tym forum łączymy praktykę i teorię: nic nie działa i nie wiemy dlaczego.
Gość
:
Wielkie THX za odpowiedż teraz spróbuje czy za działa...... 8-)

:
To nic nie dało dalej nie mam po ściagnięciu w folderze pliku .exe tylko same systemowe .dll i .txt a .exe brak i nie da sie odpalic programu zróbcie plllllliiiiiiisssss:-?

[ Dodano: 2006-12-01, 19:46 ]
Ten Skiman mnie wqrw....... :-o

:
No to masz temat http://www.motorolae398.b...topic.php?t=402 tutaj jest. Troche sie rozgladaj.

:
Nareszcie się poprawnie ściągnął....przedtem też ściagałem z tamtąd ale się ściągał bez exe;/ a teraz mam pytanie gdzie wgrac te skórki np z pulpitu bo tam je sciaglem na telefon do jakiego folderu bo nie mam na telefonie folderu skins lub cos w tuym stylu tylko całkiem inne......a i jeszce jedno jak wgrywac na telefon to w formie folderu czy z pliki wszytkie z danego folderu.....?????pllllissss odp;) :P :P :P

:
no przeciez masz dokładny opis na górze, robisz tak w przypadku gdy posiadasz e398 a jak masz przerobiona na ROKR to zastosuj sie do artykulu "wgrywanie skórek do E398@ROKR e1".

Gość zanim coś napiszesz, przeczytaj REGULAMIN

:
Odp. na ten problem który zamieściłem tu http://www.motorolae398.b...php?p=2204#2204

:
sorki ssciogłem skimana i ja podłaczam kabel do koma to mi sie włazcaja sterownikizebym zainstalowła jaie Motorola Acessory niewiem o co chodzi niemam tyvh sterowników i mi nieche odpalic

:
bo masz włączone tryb dane/fax, przelacz go na karte i nie bedzie zadnych sterownikow (poza tych z windowsa na dysk wymienny) i wtedy włącz skimana i bedzie dobrze

Gość zanim coś napiszesz, przeczytaj REGULAMIN

:
I dalej MI kaze Zianstalowac jakies Motorola Acessory i To MCU data logger opiszesz mi jak zrobic wsztysko pokolei Zgóry dzikei Czekam

:
Jestem mlodym uzytkownikiem . Czy ktoś mi wytłumaczy jak się rozpakowuje skiny ?
Ponieważ kiedy sciągnąłem to one sie otwierają w "media player" POMOCY!!!!!!!!!
Z góry dziękuję BYSTRAK

:
Moze win rarem albo win zipem

:
coyot28 napisał/a:
I dalej MI kaze Zianstalowac jakies Motorola Acessory i To MCU data logger opiszesz mi jak zrobic wsztysko pokolei Zgóry dzikei Czekam

coyot28 sciagnij program PST znajdziesz go w downloadzie i wtedy zainstaluj te wszystkie sterowniki przez ten program i bedzie gites :D

Zanim coś napiszesz przeczytaj REGULAMIN ,a potem szczególnie tekst na żółto bo chyba Gość niechcesz dostać warna?
Odpowiedz do tematu
Skocz do:  

Full Version