Sieć: Era
Model telefonu: Nokia 6300
Soft: standard
Karta pamięci: 512 MB
Wiek: 20 Dołączył: 03 Kwi 2006 Posty: 1119 Piwa: 140/6 Skąd: Chełm
Adena: 572
Wysłany: 2006-08-31, 17:04 Łączenie się motki z komputerem przez USB.
PAMIęTAJCIE, ŻE WSZYSTKO ROBICIE NA SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOćą. NIEUMIEJETNE ZMIANY W REJESTRZE MOGĄ PROWADZIC DO ZEPSUCIA SYSTEMU OPERACYJNEGO.
Opisze to w kilku krokach.
1. Zainstalujcie program PST Phone Programmer. W tym czasie trzeba przełączyć telefon na DANE/FAX: USTAWIENIA -> POŁĄCZENIA -> USB i teraz na opcję DANE/FAX.
2. Podłączamy telefon. Windows zainstaluje sobie jakieś tam sterowniki. A gdy będzie pytać o ścieżkę podajemy mu tą do PST czyli (Program Files -> Motorola -> PST)
3. Teraz zamykamy PST, uruchamiamy edytor rejestru (start -> uruchom i wpisujemy regedit). Szukamy katalogu HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Enum -> USB. Teraz klikamy prawym przyciskiem na USB, klikamy uprawnienia i ustawiamy na PEŁNA KONTROLA dla WSZYSCY.
4. Uruchamiamy PST. Przy włączonym PST wchodzimy w Menadżer Urządzeń, a tam możemy zauważyć, że przy „urządzeniu kompozytowy,” jest wykrzyknik. No więc to jego chcemy się pozbyć.
5. Nie wyłączając PST powracamy do edytora. Teraz w katalogu HKEY_LOCAL_MACHINE -> SYSTEM -> CurrentControlSet -> Enum -> USB szukamy klucza Vid_22b8&Pid_4901 (powinnien nazywać się bardzo podobnie, liczba 4901 może być tylko inna) lub ew. innego, który wewnątrz będzie posiadał DeviceDesc i Service. W pierwszym i drugim przypadku zmienamy ich wartości (powinny to być: dla Devicedesc - Urządzenie kompozytowe USB, a dla Service - usbccgp) na „usbhub” (robimy to klikając na te pliki prawym przyciskiem i wybieramy MODYFIKUJ a tam w oknie tekstowym DANE WARTOćCI zmienamy na podany wyżej).
6. Teraz wchodzimy dgłębiej, czyli rozwijamy folder, w którym znajduja się DeviceDesc i Service, tam powinnien znajdować się folder Control, w którym jest plik „ActiveService” no i jego wartość zmieniamy na „usbhub”.
7. Teraz ponownie podłączamy telefon do komputera. Windows powiniem sobie zaczą znowu instalować jakieś sterowniki. Zawsze podajemy ścieżkę do PST.
8. No i to już koniec, wasz komputer powinien widzieć Motorolę pod USB.
Spostrzeżenie: Jeśli nie możesz się połączyć podczas robienia tego co jest tu napisane, to zamias odłączać kabel z gniazda telefonu, odłącz go od komputera i podłącz do innego gniazda USB. Telefon powinnien nam zakomunikować połączenie podświetleniem.
_________________ Nie odpisuje na PW, e-mail ani gg !!!
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
skont mam pobrac program PST phone programmer
/czemunie !! Szukanie nie boli... jak wejdziesz na forum odrazu pisze POBIERALNIA!! lub na górze (taki ptaszek i) Download!!... ale ty pewnie nawet nie przeczytałes regulaminu!!
Ostatnio zmieniony przez evil_slo 2006-10-07, 10:03, w całości zmieniany 3 razy
Podłączamy telefon. Windows zainstaluje sobie jakieś tam sterowniki. A gdy będzie pytać o ścieżkę podajemy mu tą do PST czyli (Program Files -> Motorola -> PST)
Wysłany: 2006-10-07, 10:05
Cytat:
Podłączamy telefon. Windows zainstaluje sobie jakieś tam sterowniki. A gdy będzie pytać o ścieżkę podajemy mu tą do PST czyli (Program Files -> Motorola -> PST)
mi windows nie instaluje zadnych sterowników
To pomiń to i zrób potrzebne zmiany w rejestrze.
Pamiętaj Gość to ty i reszta użytkowników tworzycie to forum, a nie administracja.
Witam ja zrobiłem wszystko do pewnego momentu liczba 4901 może być tylko inna) lub ew. innego, który wewnątrz będzie posiadał DeviceDesc i Service. nie zrobiłem tego powyzej poniewarz gdy szukałem mniałem4901 to znalazłem 4902 i w środku nie był tych plików DeviceDesc i Service. Teraz komp wogule nie chce mi wykryc telefonu co mam robić?? zeby wszystko było po staremu lub abym zrobil z tymi plikami. A widows wywala mi taki błąd Nie rozpoznano urządzenia usb!!!! RATUMKU
Sieć: Plus GSM
Model telefonu: E398@ROKR E1
Soft: /\/\otoVista 5
Wiek: 21 Dołączył: 18 Kwi 2006 Posty: 1093 Piwa: 22/1 Skąd: ja Cię znam? ;)
Adena: 499
Wysłany: 2006-11-22, 23:05
no to jesli tak ci nie chce wyjsc to pokombinuj troche i ściągnij PST (jest w pobieralni) i po zainstalowaniu tegoż programu masz folder "DRV", po podłączeniu telefonu jako ścieżke wskaż ten folder (przy instalacji sterownikow) i moze wtedy bedzie good
To ja znerbal nie działa mi dalej niewiem dlaczego wyskakuje mi ze podłączyłem nieznane urzadzenie nie moge sie połączyć z zadnym programem co ja mam kur... robić pomocy???!!!
Wysłany: 2006-11-29, 19:57
Zmiana w rejestrze na pewno pomoże, to nie jest naprawdę łatwe bo mozna pozmieniac nie te klucze ale jak troche poprobujesz to na pewno ci sie uda i to działa na 100%. Albo probuj innych sposobów bo juz na ten tema odpowiedz padła z 100 razy.
mam pewien problem jak włączam start -> uruchom-> regedit wyskakuje mi tabelka na kturej pisze "aktualnie inny program korzysta z tego pliku" co mam zrobić bardzo prosze o pomoc...
Kurde jak podlanczam kome do kompa, zmieniam na DANE/FAX i wyskakuje blad Nie rozpoznano urzadzenia USB i wogole nie da sie sterownikow dodac ? czym to moze byc spowodowane ?
[ Dodano: 2006-12-15, 15:26 ]
dobra poradzilem sobie, ale mam inny problem, ale to w innym temacie... sorry za klopot
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum